Mazbatasını alan eşbaşkanlar, Wan direnişini selamladı

DEM Parti’nin kazandığı birçok il ve ilçede eşbaşkanlar mazbatalarını aldı. Eşbaşkanlar, Wan'daki darbeye karşı mesajlar verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde başarı elde ettiği il, ilçe ve beldelerin bazılarında eşbaşkan adayları mazbatalarını almaya başladı. Mazbatasını alan eşbaşkanlar, Wan’daki AKP darbesine karşı mesajlar verdi.


COLEMÊRG
Gever’de 28 bin 352 seçmenin oyuyla yüzde 78,75 başarı elde eden belediye eşbaşkanı Şadiye Kırmızıgül, Şoreş Diri ve meclis üyeleri ilçe seçim kurulundan mazbatalarını aldı. Mazbatalarını alan eşbaşkanlar, dün kentte yaşana protestolarda gözaltına alınanların ailelerini ziyaret etti. Eşbaşkanlar, meclis üyeleri ve partililer daha sonra Wan halkıyla dayanışmak amacıyla “Abdullah Zeydan onurumuzdur”, “Abdullah Zeydan irademizdir” sloganları eşliğinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Parti Gever ilçe örgütüne kadar yürüyüş yaptı.
Eşbaşkanlar, Wan'daki direnişi selamladı, iktidara "Bu yanlıştan bir an önce dön" diye seslendi.

 
ŞIRNEX
Şirnex’ın Hezex ilçesinde yüzde 71.27’lik bir oy oranıyla belediyeyi kazanan Halkların Eşitlik ve Demokratik Partisi (DEM Parti) eşbaşkanları Türkan Kayır ve Doğan Adıbelli İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını aldı. Ardından DEM Parti milletvekili Newroz Uysal Aslan ve yüzlerce kişinin katılımıyla adliyeden “Abdullah Zeydan irademizdir”, “Bijî berxwedana Wanê” sloganlarıyla Hezex belediyesine yüründü. Kitle Hezex Belediyesi binası önünde iradesi gasp edilen Wan halkı için basın açıklaması yaptı. Hezex Belediyesi eşbaşkanları halka teşekkür ederek, Wan halkının direnişini selamladı. Kitle daha sonra DEM Parti tarafından kazanılan Deştadarê belde belediyesi eşbaşkanlarını ziyaret etti.

 
SİLOPİYA
DEM Parti Silopiya (Silopi) Belediyesi eşbaşkanları Jiyan Ormanlı ve Nadir Renas Onuk da mazbatalarını almak için toplanan kitleyle birlikte ilçe örgütü binasından adliyeye binasına kadar yürüdü. Yürüyüşte sık sık “Bijî Berxedana Wanê" ve Şirnex’te ki irade gaspı için de "Hırsız Yarka", "Kürt halkı uyuma, iradene sahip çık" sloganları atıldı. Silopi Adliyesine varan kitle ve eşbaşkanlar burada mazbatalarını teslim aldı. Daha sonra adliye binası önünde konuşan DEM Parti İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, Wan'daki darbeye dikkat çekti, direnişi selamladı.
Halk, sloganlarla adliye binasından DEM Parti ilçe binasına kadar yürüdü.


DEŞTADARÊ
Hezex’e bağlı Deştadarê (Sırtköy) Beldesinde oyların yüzde 53,18’nin alan Halime İlçin ve Fahrettin Akman DEM Parti’nin belde belediyesi eşbaşkanları seçildi. İki eşbaşkan mazbatalarını alarak halka teşekkür etti.

 
GUNDİKÊ MELÊ
Gundîkê Melê (Balveren) Beldesi Eşbaşkanları Gülsüm Atak ve Ferit Artuç da yüzde 49,9 oranda oy alarak beldeyi kazandı. Eşbaşkanların mazbatalarını almaya gittiği sırada milletvekili Mehmet Zeki İrmez ile çok sayıda kişi eşlik etti.


XARPÊT
DEM Parti taşıma oylara rağmen kazandığı kentlerden biri de Xarpêt’in Dep İlçe Belediyesi oldu. PKK’nin kurucularından Mazlum Doğan’ın kenti olan Dep’te seçimleri kazanan belediye eşbaşkanları mazbatalarını aldı. Mazbatayı alan eşbaşkanlar, Dep Belediyesi önüne gelerek, onları bekleyen halkı selamladı. Dep Belediyesi Eşbaşkanı Songül Düzgün, “Bugün buradayız ama Wan’da ve Cûrnê Reş’te (Hilvan) yoldaşlarımızın hakları gasp ediliyor. Halkın iradesini gasp edemezler” dedi. Ardından söz alan Eşbaşkan Cafer Ogur ise “Bu seçimi direne direne kazandınız. Bizler bütün Dep’in başkanlarıyız. Bizler sonuna kadar Wan’da ve Cûrnê Reş’te iradesi gasp edilen halkımızın yanındayız" dedi.


QERS
Qers’te Dîgor Belediyesi eşbaşkanaları Ülker Özatik ve Adem Oyman mazbatalarını aldı. Belediye eşbaşkan ve meclis üyeleri, mazbatalarını almak için Digor Adliyesi’ne geldi. Eşbaşkanlar mazbatalarını alırken, DEM Parti İlçe Örgütü de eşlik etti.